9 Måste titta på Bitcoin och Cryptocurrency-dokumentärer

Bitcoin behöver ingen introduktion. De revolutionerande internetpengarna Bitcoin har sett dramatiska upp- och nedgångar sedan starten 2008.

Vi vet alla att Satoshi Nakamoto introducerade oss till begreppet Bitcoin. Han visade oss hur censurresistenta pengar kan byggas. Han gav världen en möjlighet och möjlighet att välja bort det traditionella finansiella systemet och använda ett alternativt system.

Sedan Satoshis lansering av Bitcoin har kryptovalutvärlden utvecklats i snabb takt. Det finns nya valutor som införs i denna kryptosfär varje dag och hävdar att de är bättre än den ganska populära Bitcoin.

Trots de stora påståenden har ingen av dem kunnat avlägsna Bitcoin från att vara kungen av kryptosfären.

Med introduktionen av fler kryptor, dvs. altcoins, blir rymden också mer förvirrad och konkurrenskraftig. För varje dag som går förlorar nybörjare synen på varför Bitcoin startades i första hand. Och varför blev det så komplicerat att inte tillåta någon att kunna ta ner det så lätt?

Det är där många Bitcoin-dokumentärer kommer för att rädda. Sådana dokumentärer visar dem en större bild av hela strävan.

Dokumentärer är ett utmärkt underhållningsmedel såväl som information, förmedlar det verkliga budskapet för Bitcoin, dvs. Bitcoin är riktiga pengar och det är mer än pengar. Det visar att Bitcoin är en sammanslagning av matematik, datavetenskap, filosofi och ekonomi.

Några Bitcoin-dokumentärer som rörde mitt hjärta listas nedan. Du kommer inte bara lära dig mer om Bitcoin, och titta på dem kommer också att förklara skäl till varför det startades och hur det traditionella banksystemet fungerar.

Så låt oss komma igång …

9 Måste titta på Bitcoin-dokumentärer

1. The Rise & Uppgång av Bitcoin

Du kan inte se något bättre än den här dokumentären. Det dokumenterar Bitcoins tidiga dagar och visar hur det fortsatte att stiga och falla mitt i berget. Gox eller Cypernkrisen (2012-2013). Det filmas och skrivs av Daniel Mross, en datorprogrammerare, och två andra Bitcoin-entusiaster Patrick Lope och Nicholas Mross.

Denna dokumentär innehåller några av de mycket tidiga adopterarna och startbyggarna av Bitcoin, nämligen Gavin Andresen, Brian Armstrong, Margaux Avedisian. Det introducerar dig också till hur gruvindustrin utvecklades under dessa år och Bitcoin fick sitt fysiska ansikte.

2. Bitcoin-form framtiden

Detta är den första dokumentären om Bitcoin från Kina och på kinesiska (engelska undertexter) som släpptes i år. Den förbereds av Bitkan (en OTC Bitcoin-handelsplattform som har körts i Kina sedan 2013).

Denna dokumentär presenterar giganterna i Kinas Bitcoin-ekosystem – Bitman, ViaBTC, Huobi, Bixin – och innehåller underämnen som “Bitcoinens födelse”, “Vem är Satoshi”, “Chinese Bitcoin Exchanges”, “Gray area of ​​Bitcoin”, ”Risk för Bitcoin” och ”den kinesiska regeringens reglering gentemot etc. Det talar också om” Blockchain ”-teknologi och Bitcoin Pizza Day.

3. Bitcoin-evangeliet

Detta är en av de bästa dokumentärerna du kan hitta på Bitcoin. Det klargör hela syftet med att ha Bitcoins, finanskrisen 2008 och hur centralbanker är rädda för Bitcoin. Den har några av de populära Bitcoin-förespråkarna som Andreas Antonopolous, Peter Todd, ‘Bitcoin Jesus’ Roger Ver etc.

Det väcker människor för hur vår globala ekonomi bryts och ger dem ett bättre alternativ för globala gränsöverskridande betalningar som är snabbare & billigare. Den går igenom gruvdriften och gårdarna och förklarar varför Bitcoins värde fortsätter att öka.

4. Blockchain och oss

Blockchain är vår tids nya flygplan.

Bitcoin introducerade för oss alla det som idag kallas “blockchain”. Men hur vi alla svarade på det var på en förödande mängd olika sätt. Vissa kallar det som kaninhålet som kan leda till några fler nya upptäckter, tror vissa. Fortfarande många vet inte exakt vad det är men försöker lära av varandras teorier och verkliga experiment.

Den här filmen innehåller programutvecklare, kryptologer, forskare, entreprenörer, konsulter, VC, författare, politiker och futurister från USA, Kanada, Schweiz, Storbritannien och Australien som alla delar vad blockchain och Bitcoin betyder för dem.

5. Bitcoin i Uganda – Empowering People

Detta är en kort men kraftfull Bitcoin-dokumentär. Kraftfull eftersom den visar tydligt hur Bitcoin hjälper och ger människor i avlägsna områden på världskartan. Det här är en vacker historia om en pojke i Uganda där han får pengar från sin familj i USA för att finansiera sina ungkarlar i Uganda.

6. Bitcoin full dokumentär (måste se!)

Visste du att Bitcoin var noll dollar efter 8 månaders lansering? Nej! Även jag inte. Den här dokumentären berättar hur Australien omfamnar Bitcoin och varför den anser att Bitcoin är pengar för framtiden. Det låter dig in, för att se den samarbetande kulturen i Australien där några riktigt bra Bitcoin-startups började i början. Det introducerar också Australiens gruvverksamhet och butikerna i Australien som accepterar Bitcoin som betalningar.

7. Bitcoin-dokumentär av Discovery Channel

Denna dokumentär tar oss till början av 1929-1930, tiden för den stora ekonomiska depressionen som drabbade hela världen och den håller på att tappa guldstandarder. Den berättar också hur den traditionella penningmarknaden fungerar och hur den introduceras till systemet av FED.

Och slutligen talar det också om hur en teknik som har kapacitet att göra vem som helst och var som helst till sin egen bank utan någon tredje betrodd part, dvs Bitcoin.

8. Bitcoin-fenomenet

Denna dokumentär är ett måste för människor som är intresserade av att känna till Satoshi Nakamotos tidiga handlingar. I filmen, Gavin Andresen talar om hur han interagerade och hjälpte Satoshi Nakamoto och också hur han, efter att ha läst Bitcoins vitbok, blev övertygad om att idén var en lysande idé. Det belyser också varför Bitcoin är viktigt, det vill säga för att det kan lösa det dubbla utgiftsproblemet som andra försök till skapande av digitala pengar hade.

Det har också få av de tidiga adopterarna av Bitcoin som Spåra Mayer och Eric Voorhees.

9. Banking på Bitcoin

Det introducerar dig till vad som egentligen är pengar. Det säger att pengar helt enkelt är ett redovisningssystem. Men vad händer om det här redovisningssystemet manipuleras och spelas med om och om igen eftersom systemet är centraliserat. Ingenting händer efter det och systemet blir bara ett bedrägeri, icke-funktionellt, ineffektivt och korrupt. Det är därför den här dokumentären lovordar Bitcoin som de enda ärliga pengarna utan manipulation och korruption.

Bästa Bitcoin-dokumentärer

Det finns några mer intressanta dokumentärer om Bitcoin som försöker betona varför denna uppfinning betyder något och varför detta är den mest revolutionerande uppfinningen efter internet.

Några fler förslag om dokumentärer:-

Allt från min sida i den här artikeln med populära Bitcoin-dokumentärer som jag personligen älskar.

Använd kommentarrutan för att berätta vilken Bitcoin-dokumentär du gillade. Om du känner till fler dokumentärer som de som listas är du välkommen att inleda en konversation.

Gå också med oss ​​på följande plattformar och bli en del av denna växande gemenskap!

Om du gillade att läsa den här artikeln kanske du också är intresserad av att läsa:

  • Populära webbplatser för att köpa Bitcoins direkt med hjälp av betalkort
  • Vad är Bitcoin? En nybörjarguide.
  • 9 intressanta Bitcoin-fakta som varje Bitcoin-ägare borde veta
  • Bästa Bitcoin Blockchain / Block Explorers
  • Topp 5 Bitcoin-myter som behöver bytas ut

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me