Virkningen av Bitcoin på den globale økonomien

Effekten av Bitcoin på den globale økonomien er en voksende trend, Bitcoin har bestemt gjort det til det vanlige. På et tidspunkt har få mennesker trodd at Bitcoin bare er en uklar hobby eller en pipedrøm som vil dø ut de neste årene. Men i dag er historien ganske annerledes. Du kan se at Bitcoin nå har blitt en reell investeringsmulighet og gjør sin vei for å skape en alvorlig innvirkning i verden.

Denne populære typen kryptovaluta fikk mye oppmerksomhet når prisen var vandret fra rundt 572,3 USD i august 2016 til omtrent 4 764,8 USD i august 2017. Det utgjør omtrent 64,01% av totalverdien av alle kryptovalutaer fra 9. mars 2019 med mer enn 7,1 millioner aktive brukere.

Virkningen av Bitcoin på den globale økonomien

(bilde)

Ettersom Bitcoin er designet for å transformere det eksisterende finansielle systemet og fjerne finansformidlere, har det et sterkt potensial for å påvirke den globale økonomien. Det kan fungere både som et fristedselement i noen tilfeller.

På en eller annen måte er det en alternativ metode til det globale finansielle systemet. Banksektorer, investorer, myndigheter og selskaper har interessert seg i sanntid i denne typen kryptovaluta.

Bitcoin i den globale økonomien: Digging Through Concept

Bitcoin har noen eiendommer som autoriserte penger, og andre tradisjonelle valutaer (gull osv.) Ikke gjør det. Derfor har den makten til å påvirke den globale økonomien. Det har av en eller annen grunn vært såkalt ‘digital valuta’. Her er noen unike Bitcoin-egenskaper som kan fremme økonomisk vekst og gi et verdensomspennende økonomisk gjennombrudd:

  • Oppbevaring. Bitcoin eksisterer bare i digital form, og det er ingen fysisk form eller form akkurat som kontanter. Derfor kan den teknisk sett bare lagres i en digital lommebok. Denne digitale lommeboken kan raskt gjenopprettes ved hjelp av en frase hvis du får tilgang til den fra forskjellige enheter du vanligvis bruker (nye telefoner, nettbrett eller andre enheter).

  • Sikkerhet. Siden Bitcoin er en desentralisert digital valuta, ble den designet for å eliminere muligheten for svindel ved å gjøre den til en sanntids transaksjonsprosess. Det involverer heller ikke tredjeparter eller mellomledd, så du har full autoritet til å administrere og kontrollere eiendelene dine.

  • Bærbar. I motsetning til tradisjonelle valutaer og eiendeler, blir Bitcoin lett “båret rundt”. Den tilbyr en bærbar, delbar, soppbar og irreversibel digital valuta. Så lenge du har en enhet for å få tilgang til den digitale lommeboken, kan du gjøre transaksjoner direkte.

  • Anonymitet. Bitcoin lagret i den digitale lommeboken trenger ikke å være koblet til noen eksplisitt skille data. Så det er det motsatte av tradisjonelle banker som vet alt om kundene sine (fra personopplysninger til deres økonomiske poster).

  • Betalingsmåter. Som nevnt ovenfor, er Bitcoin satt opp til å være en digital valuta og en ny type penger, noe som betyr at den kan brukes som betalingsmiddel. I dag aksepterer mange selskaper i forskjellige bransjer Bitcoin som sin legitime form for midler.

Her er sammenligningen mellom bitcoin og andre valutaer (gull og fiat-penger) for å gi deg en bedre forståelse av hvorfor denne digitale valutaen er noe det er verdt å snakke om.

(bildekilde)

Hvordan Bitcoin forvandler global økonomi

Historien om Bitcoin er faktisk bare i gang, men den transformerer allerede den globale økonomien. I denne saken blir det avgjørende å vite hvordan det vil forme den globale økonomien og markedet de neste årene. Her er noen synlige effekter av Bitcoin på den verdensomspennende økonomien.

#1. Skift i globale investeringer

Mange investorer legger nå til kryptovalutaer, spesielt Bitcoin, i porteføljene. Dette er mest sannsynlig fordi tildelingen av bitcoin øker sjansene for å forbedre porteføljen. Ta en titt på diagrammet nedenfor:

(bilde)

I diagrammet over, VanEck rapporterer at: “En liten tildeling til bitcoin øker den kumulative avkastningen av en 60% aksjeandel og 40% obligasjonsporteføljeallokeringsmiks mens den bare påvirker volatiliteten minimal.”

På den annen side har noen eksperter en kontinuerlig bekymring for Bitcoin-kollapsen som kan utløse en global finanskrise. Men på slutten av dagen ser investorer kryptovalutaer som en sikring mot inflasjon.

# 2. Skiller transaksjoner fra dollar

Kryptovaluta krever ingen tilknytning til amerikanske dollar. De involverte partene i en finansiell transaksjon får en annen mulighet til å delta i den globale økonomien mens de samtidig omgår USAs økonomiske politikk.

Selv om det kan virke som en trussel for regjeringen fordi amerikanske dollar fungerer som reservevaluta for den globale økonomien (som er den primære kilden til USAs globale makt), muliggjør det flere internasjonale transaksjoner.

# 3. Eliminerer behovet for mellommenn

Bitcoin som helhet er iboende designet for å tillate peer-to-peer elektroniske transaksjoner mellom motparter uten inngrep fra noen tredjepart. Det krever ikke en mellomledd, eller et mellomrom, i motsetning til den tradisjonelle valutaen. Transaksjoner blir validert på en desentralisert måte.

Dette faktum har gjort bankinstitusjoner engstelige, da det eliminerer behovet for deres tjeneste. I tillegg er det mye raskere å handle gjennom kryptovalutaer, da det ikke trenger å passere gjennom flere hender.

# 4. Oppfordrer til flere utenlandske transaksjoner

Siden mange mennesker som bor i land rundt om i verden med svake økonomier fortsatt ikke har en bankkonto, kommer Bitcoin godt med å engasjere dem med den globale internettøkonomien.

På den måten har folk som bor i typisk mindre utviklede land en sjanse til å koble seg til internettøkonomien. Alt som trengs er en digital lommebok for å gjøre transaksjoner hvor som helst i verden.

I løpet av de siste tre månedene av 2020 så hver dag i gjennomsnitt 287 492 bekreftede Bitcoin-transaksjoner verdensomspennende.

(bilde)

Transaksjonen er ganske rask, gjennomsiktig, konfidensiell og sikker. Transaksjonsgebyrene kan også være mye rimeligere enn i konvensjonelle betalingssystemer (kreditt- eller debetkort).

# 5. Reduserer høy avhengighet av Fiat-penger

Som en desentralisert valuta er Bitcoin fri for økonomiske og politiske problemer som ofte kan påvirke tradisjonelle valutaer. Det er der Bitcoin er designet for å være en digital valuta som kan være et alternativ for autoriserte penger eller fiat-penger.

I dag har kundene blitt mer avhengige av digital overføring (ettersom det er praktisk i form av transaksjonshastighet) som et praktisk middel til å betale for produkter og tjenester. Bruk av Bitcoin som betalingsmåte kan redusere avhengigheten av tradisjonelle eller autoriserte penger.

Det som er mer interessant er at folkene som allerede har dabbled i Bitcoin, tror at deres virtuelle kontanter har samme sikkerhetsnivå som autoriserte penger..

# 6. Regulering av Bitcoin

Nå som Bitcoin har blitt allestedsnærværende, ber både nasjonale og regionale myndigheter om å takle sine økonomiske forskrifter. I denne saken jobber sentralbankene hardt for å sette dette ad hoc-finansielle systemet under kontroll. Det kan føre til lover som spesifikt adresserer denne kryptovalutaen og den spekulative boblen som Bitcoin potensielt vil forårsake.

Forskjellige land har forskjellige tilnærminger til kryptovaluta, noen av dem (Algerie, Bolivia, Marokko, Nepal, Pakistan og Vietnam) forbyder noen eller alle aktiviteter som involverer Bitcoin.

Derimot bruker noen andre det som betalingsmiddel. For eksempel, i USA, Canada, Australia, godtar EU kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, som betalingsmiddel selv av offentlige etater.

For mer innsikt om regulering av bitcoin i hvert land, ta en titt på kartet nedenfor:

(bildekilde)

# 7. Fjerner barrierer for inngang og det nye markedet

Bitcoin etablerte et globalt desentralisert transaksjonsnettverk som eliminerer nødvendigheten av sentraliserte institusjoner for valutautstedelse og oppgjør. I dette tilfellet har det åpnet for en ny type marked og muligheter der ingen myndighet eller enkeltperson kontrollerer pengemarkedet.

Så i stedet for å overtale risikokapitalister, banker og andre finansinstitusjoner for deres potensielle prosjekt, kan de omgå regelverket og autoriteten gjennom Initial Coin Offerings (ICO). Med ICO kan oppstartsbedrifter og små bedrifter over hele verden selge noen av myntene sine for å få virksomheten sin fra bakken.

# 8. Åpner tilgang til et kredittsystem

Bitcoin muliggjør uhindret tilgang til et pålitelig kredittsystem, siden det er en type uregulert digital valuta som er basert helt på data. Hvis prisen holder seg stabil i en lengre periode, vil den kunne bygge bro over mennesker som er isolert fra globale selgere kontinuerlig.

Dermed vil det åpne nye markeder samt nye muligheter som kan bidra til bærekraftig og inkluderende vekst i den globale økonomien. Det som er mer interessant er at Bitcoin ikke krever noen kostbare avgifter for transaksjoner, noe som gjør det mye mer tiltalende for brukerne – og folk som vurderer å bruke det.

# 9. Starter New Era of Crowdfunding

Å snakke om Bitcoin og kryptokurver er ikke komplett uten å nevne ICO-er. I 2017 var det snakk om teknologibyen, siden den har blitt den ledende crowdfunding-metoden for blockchain-baserte oppstart. Denne nye metoden for crowdfunding gjør det mulig for selskaper eller organisasjoner å skaffe kapital i form av kryptovalutaer.

(bilde)

Fra vognen over, CB Insights rapporterer at over 5 ganger mer kapital utplassert i ICO-er sammenlignet med egenkapitalfinansiering til blockchain-oppstart i 2017. På slutten av 2017 hoppet tallet til hele 7x.

Det som skjer i ICO crowdfunding er at investorene kjøper kryptovaluta-mynter som representerer aksjer i prosjektet, akkurat som hvordan aksjemarkedet fungerer. Derfor har aksjene potensial til å øke i verdi hvis selskapet gjør det bra. Det blir referert til som crowdfunding med crypto equity.

Denne nye epoken med crowdfunding er avgjørende for å hjelpe oppfinnere, gründere og skapere med å forbedre verden, inkludert å skape en bærekraftig økonomi.

# 10. Endringer i den internasjonale pengeoverføringsindustrien

Oversjøisk overføring driver økonomisk vekst i fremvoksende økonomier. På den måten jobber mange mennesker over hele verden utenlands og sender regelmessig penger til familiene og kjære i hjemlandet.

For tiden må disse pengene administreres av mellommenn, inkludert banker eller andre pengeoverføringstjenester som tar høye kostnader for transaksjonsgebyrer. Transaksjonsprosessen er også så treg og tar flere dager før mottakeren får tilgang til midlene. I denne saken kommer Bitcoin som en spillveksler.

Bitcoin kan øyeblikkelig overføres over hele verden sikkert. Det gjør den utenlandske overføringsprosessen mye enklere, billigere og sikrere. I dag har minst 11 Bitcoin-leverandører allerede startet utenlandske overføringstjenester, inkludert Ribbit, BitPesa og Abra.

# 11. Miljøvern

Hver mynt har to sider, det gjør Bitcoin så å si. Bortsett fra den direkte og greie effekten som Bitcoin gir den globale økonomien, påvirker den også miljøet – på en ikke altfor subtil måte.

Bitcoin-gruvedrift krever et sofistikert programvare- og maskinvareinfrastruktursystem, og det står angivelig for en mer betydelig energi enn det hele verden bruker i dag.

Det krever i det minste svimlende 77 TWh (Terawatt-time) hvert år å betjene datamaskiner og nettverk som driver Bitcoin-operasjoner.

(bilde)

Med flere og flere mennesker som driver med Bitcoin-nettverket og prøver å bryte det, vil denne vanvittige mengden energi fremdeles ha potensial til å øke.

I slike tilfeller må det opprettes miljølovgivning og regelverk for å håndtere energiforbruk relatert til gruvedrift av bitcoin.

Bitcoin i den globale økonomien: En global reservevaluta?

Som de mest kjente og høyt verdsatte typene kryptokurver har Bitcoin allerede tillatt mange investorer (inkludert enkeltpersoner, bedrifter og styresett) å vokse og blomstre. Samtidig stoler mange også sterkt på handel som sin primære inntektskilde.

I denne saken endrer den globale økonomien seg gradvis og jevnt for å tilpasse seg disse behovene – og Bitcoin har sikkert et høyt potensiale i å skaffe dem. Så det er trygt å si at Bitcoin driver økonomisk vekst over hele verden ved å gi mye lettere tilgang til kapital og finansielle tjenester, spesielt i utviklingsland.

Til tross for det store potensialet som Bitcoin har for den globale økonomien, kan ikke Bitcoin lett erstatte autoriserte penger og brukes som basisvaluta for hele økonomien. Det er det World Economic Forum 2018 i Davos konkluderte.

For at det skal skje, må denne digitale valutaen gjøre imponerende fremgang på noen avgjørende områder. I mellomtiden er Bitcoins verdi som historisk har vært ganske ustabil, en faktor som bare ikke kan ignoreres.

Selv om regulatorer omfavner og aksepterer bitcoin som fiat-valuta, vil deflasjon og andre faktorer hindre utviklingen av kryptovalutaøkonomien. Derfor bruker folk sannsynligvis fortsatt Bitcoin i dag for å tjene noe overskudd på sine fiatpenger i stedet for konvensjonell bytte.

Bitcoin i en Black Swan-begivenhet

Ifølge noen står Bitcoin nå overfor sin aller første store utfordring etter at den ble etablert i 2008.

Bitcoin steg omtrent 87% i 2019, og det hadde hatt en veldig jevn 2020 frem til midten av februar 2020. På slutten av måneden kollapset denne kryptovalutaen med nesten 15%. Dette krasj kommer når globale aksjer smelter på grunn av COVID-19 (coronavirus) som sprer seg over hele verden.

(bildekilde)

Det vil ikke gi investorene mye selvtillit. Tilsynelatende er Bitcoin ikke den eneste kryptovalutaen som blir dratt ned av det globale finansmarkedets pågående ustabilitet. Andre kryptovalutaer gjør det heller ikke bedre midt i coronavirus-rutingen.

16. mars er imidlertid Tim Draper, en Bitcoin-okse og milliardærinvestor, fortsatt optimistisk med hensyn til fremtiden for kryptovalutaen. Han oppgitt at “Når verden kommer tilbake (fra krisen), vil det være Bitcoin, ikke banker og regjeringer, som redder dagen.”

Det er fordi han mener at kombinasjonen av kunstig intelligent (AI), blockchain-drevne smarte kontrakter og bitcoin er en så perfekt måte for et forsikringsselskap.

Så, til tross for det kraftige fallet de siste ukene, har noen fremdeles tillit til bitcoin for å fullstendig forvandle alle næringer fra bank til helsetjenester og eiendom, i tider med gjenoppretting av den pågående globale finanskrisen. Tross alt er Bitcoin, til tross for sin høye volatilitet, konsistens i inkonsekvente tider.

Hvor forlater alt dette oss?

Bitcoin har lenge vært diskutert og debattert, men den stiger først nå over rotet som et tilgjengelig økonomisk verktøy som er nyttig for mer enn bare harde hardkjennere.

Som verdens ledende kryptokurrency og årets best valuta, baner Bitcoin vei for enkle og sikre finansielle transaksjoner når det gjelder internasjonale penger.

Imidlertid er det ikke noe som heter gratis lunsj, en enorm mengde nødvendig energi, og prisens volatilitet er sannsynligvis den mest merkbare fangsten av denne digitale valutaen. Selv om det kan ta flere år å vinne universell tillit, er virkningen av Bitcoin på den globale økonomien for synlig til at man kan ignorere den..

Forfatter

Andre Oentoro er grunnleggeren av Breadnbeyond, et prisbelønt forklaringsvideoselskap. Han hjelper bedrifter med å øke konverteringsfrekvensen, lukke mer salg og få positiv avkastning på forklaringsvideoer (i den rekkefølgen).

Twitter: @breadnbeyond

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/andreoentoro/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me