Sentralbank-gruppen: Kryptovaluta er verken verdibutikker eller betalingsmedier

Sentralbanken av sentralbanker hevder at Bitcoin ikke er penger

Bank of International Settlements ‘Basel Committee, en finansiell rådgivningsgruppe som opererer i den såkalte “sentralbanken til sentralbankene”, utgav nylig sin uttalelse om det den kaller krypto-eiendeler (det de fleste andre kaller kryptovaluta).

I en uttalelse som ble utgitt onsdag, hevdet gruppen, som primært består av finansinstitusjoner, at mens det har vært monumental vekst i dette spirende rommet, er Bitcoin og andre digitale eiendeler fremdeles små i den store ordningen. Komiteen legger til at det ville være urettferdig å kalle kryptokurver for en form for valuta, og bemerket at slike eiendeler ikke er levedyktige som en butikk av verdi, et bytte eller som en regningsenhet.

Basel fortsetter med å forklare at digitale eiendeler, inkludert Bitcoin, stort sett har vist “høy grad av volatilitet og betraktes som en umoden aktivaklasse gitt mangel på standardisering og konstant utvikling.”

Komiteen til sentralbankkonsortiet advarer videre om at aksept av kryptokurver kan medføre mange risikoer, angivelig inkludert, men ikke begrenset til, likviditetsrisiko, kredittrisiko, hvitvaskingsrisiko og omdømme. Og med det konkluderte det med at banker som aksepterer kryptovalutaer på en eller annen måte, form eller form fortsatt skulle være innenfor et veldig stramt sett med retningslinjer.

Basels siste rapport om sine tanker om kryptokurver kommer etter at en av forskerne / økonomene, Raphael Auer, forklarte at den antikke (i hans øyne) Proof of Work (PoW) blokkbehandlingsmekanismen sannsynligvis vil mislykkes Bitcoin over tid.

Auer sentrerte argumentet rundt Bitcoins utstedelsesplan, og bemerket at tilbakegangen i blokkbelønninger til slutt vil drepe den effektive, rimelige karakteren av BTC-transaksjoner – og hevder at kjedeprosesser vil ta timer, dager eller til og med dager som strekker seg i måneder når endelig . Han skrev:

“Og med blokkbelønninger – som for tiden representerer det store flertallet av gruvearbeidernes inntekt og dermed underbygger betalingssikkerheten – som gradvis avvikles, vil betalingssikkerheten også bli forverret.”

Han satte til og med spørsmålstegn ved Lightning Network og forklarte at det er avveininger mellom sentralisering og effektivitet av nettverk.

Den andre siden av (Crypto) mynten

Mens Basel-komiteen ser ut til å være helt overbevist om at kryptokurver ikke vil utgjøre en trussel mot sentralisert finans, har de som er involvert i alt Bitcoin har bedt om å skille seg.

Bare nylig tok Anthony “Pomp” Pompliano, en grunnlegger av Morgan Creek Digital, til Blockworks “Off The Chain” nyhetsbrev for å kalle fiatpenger for et “Ponzi-ordning”, som ekko kommentarer fra kryptoinnsidere Lou Kerner, Tim Draper, Erik Voorhees og John McAfee. De fire nevnte har alle kalt tradisjonelle pengeoverføringsmedier, som amerikanske dollar, enten “svindel” eller en skarp klassifisering av en lignende kaliber, alt mens de roser kryptovalutaer.

Pompliano, som har blitt kjent i kryptosfæren for sin anti-bank, pro-Bitcoin retorikk – hans uttrykk er bokstavelig talt “kort bankfolk” – spurte åpent Den europeiske sentralbanken (ECB).

Det tidligere Facebook- og Snapchat-teammedlemmet, som nå fokuserer tiden sin på å investere i kryptokurrencyfirmaer, gjorde oppmerksom på et Twitter ‘Ask Me Anything’ (AMA) med behemoten som er EUs økonomiske autoritet. På et tidspunkt spurte en bruker som gikk av Gianluca ECB, som administrerer euroen, om hvor de får pengene til kvantitativ lettelse (QE), en (kontroversiell) finanspolitikk som tar sikte på å styrke økonomi og markedslikviditet gjennom storformue. kjøp.

For noe perspektiv brukte ECB påståtte $ 3 billioner dollar på obligasjonskjøp de siste fire årene – en heftig prosentandel av regionens BNP.

Som svar på henvendelsen om QE, svarte ECBs sjeføkonom, Peter Praet, rett ut. Selv om en slik direkte respons ville bli hyllet i noen sammenhenger, tok desentralister i dette tilfellet saken. Praet fortalte Twitter-verdenen at i kraft av å være en sentralbank kan ECB “skape penger for å kjøpe eiendeler.”

Mens ECBs beslutning om å trykke milliarder er helt lovlig, tok Pomp og Co. raskt anledning til uttalelsen. Morgan Creek-lederen forklarte at dette bare understreker problemene med inflasjon, nemlig det faktum at det hevdes at trykking av penger er å “stjele rikdom fra et flertall av befolkningen og berike elitene.” Pomp siterer videre med Det internasjonale pengefondet (IMF), som hevder at inflasjon fører til inntektsulikhet over hele kloden, før han legger til:

“Innbyggerne i et land som lagrer formuen sin i kontanter (levende lønnsslipp til lønnsslipp), har rikdommen devaluert over tid. [I] inflasjon fører til økende priser på virkelige eiendeler (eiendom osv.), Som generelt eies av eliten. ”

Og med det konkluderte diehard Bitcoiner at fiat er en “Ponzi-ordning”, og la til at BTC skulle være der når regjeringsutstedt valuta svikter. Ikke bare vil kryptovalutaen være der, men Pompliano forventer at den skal lykkes uten sammenligning, da han henleder oppmerksomhet mot et IMF-papir som sier at desinflasjon, et kjennetegn ved Bitcoin og noen andre kryptoaktiver, gir “bare fordeler.”

Foto av Dmitry Moraine på Unsplash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me