Kryptovaluta og regjeringer: Krig eller samarbeid?

Ettersom Blockchain gjennomsyrer flere og flere sfærer i våre liv, inkludert økonomi, sikkerhet, helsetjenester, IoT og mange andre, er det uunngåelig at det kommer under nøye oppmerksomhet fra regjeringer. Det er ikke rart i det – stater foretrekker å forbli i kontroll over alle aspekter av borgernes liv, og Blockchains desentraliserte natur ser ut til å være i strid med dette ønsket..

Det mest kjente aspektet av Blockchain er selvfølgelig kraften det gir til kryptovalutaer. Enkelte stater frykter krypto i en slik grad at de forbyr operasjoner i krypto for å beskytte deres økonomiske uavhengighet fra de virkelige eller opplevde truslene..

Men hva kan regjeringer gjøre? Er blokkering av kryptovaluta en levedyktig løsning for paranoide regimer eller ikke? La oss finne ut av det.

Eksisterende praksis med krypteringsforbud

Det finnes en rekke land der bruk av kryptokurver er delvis eller helt forbudt. Det er imidlertid ikke umulig å dykke i krypto for innbyggerne i disse landene. Både Tor og VPN-tjenester er tilgjengelig for dem, slik at de kan skjule sine aktiviteter for myndighetene.

De fleste stater som har problemer med bitcoin og andre valutaer, har ikke utestengt dem helt. Mens borgere har lov til å kjøpe og selge dem (slik at myntene deres blir sett på som virtuelle varer), kan de ikke bruke kryptovalutaer som betalingsmiddel. Dette er tilfelle i land som Indonesia, Vietnam og noen få andre, ifølge a 2018 rapport utgitt av Law Library of Congress.

Imidlertid er det land som forby innbyggerne sine å håndtere kryptovalutaer på noen måte. Egypt er et eksempel på et slikt land, selv om religiøse bekymringer blir lagt til de økonomiske der, da bruken av kryptokurver anses av islamske lovgivere som ikke-islamsk..

Mange land spesifiserer også at handel med bitcoin er ekstremt volatil og risikabel, og foreslår at deres borgere ikke driver med denne handelen.

Den mest siterte grunnen til å blokkere kryptovaluta er at bruken, takket være sin pseudonyme natur, er vanskelig å spore. Derfor, ifølge den tidligere indiske finansministeren Arun Jaitley, måtte regjeringen “iverksette alle tiltak for å eliminere bruken av disse kryptoassene til finansiering av ulovlige aktiviteter.”

Selvfølgelig kan det samme tvilsomme argumentet brukes mot mange andre ting, inkludert kontanter. Men kontanter er åpenbart utstedt av landets finansinstitusjoner – i motsetning til kryptovalutaer. Sistnevnte kan fås av mennesker uten regjeringens kunnskap, og det er det som gjør regjeringer urolige.

Er det mulig eller nødvendig for et land å faktisk forby krypto?

Som vi har etablert, kutter ikke enkle forbud, selv når de er parret med store bøter, det egentlig fordi det er måter å beholde ens engasjement i kryptovalutahandelen. Imidlertid var de færreste regjeringer noen gang stoppet fra å være påtrengende av noen vanskeligheter. Så kan kryptovalutaer være forbudt på noe territorium på ekte?

Det er rett og slett umulig. Teknologisk sett kommer alt annet enn et internettforbud til å komme til kort for å hindre innbyggerne i å handle i krypto på grunn av desentralisering.

Når det gjelder juridiske tiltak, vil det heller ikke hjelpe mye å øke straffen. Å forby alt som er så høyt etterspurt som kryptokurver fører uunngåelig til opprettelsen av svarte markeder for det produktet, tjenesten eller varen, og folk blir ikke stoppet av mulige konsekvenser.

Enkelte økonomer har det uttrykte sin tro at den eneste måten for enhver regjering å drepe kryptovalutaer er å øke nivået av økonomisk frihet for innbyggerne. Denne ideen holder litt vann: Hvis insentivet til å se andre steder enn til det monetære systemet i et land for økonomisk uavhengighet er redusert, vil sannsynligvis etterspørselen etter bitcoin også reduseres.

Selv denne foreslåtte metoden er imidlertid ikke en trussel mot gruvearbeidere og handelsmenn. Ingen myndigheter vil sannsynligvis gi friheten til frivillig å flytte midler som kryptokurver allerede gir. Det er ikke i det minste på grunn av de samme gamle bekymringene for pseudonymitet: Hvis du ikke kan spore pengene, hvordan skal du forhindre at de når ut til terrorister? (Selv om terrorister dessverre, som dessverre vet, kunne finne finansiering lenge før kryptovalutaer kom).

Videre er det liten grunn til å kjempe mot krypto for regjeringer. Ettersom Blockchain er en enorm trend i dag, er det bare fornuftig å omfavne det og rive fordelene av det, for eksempel tilstrømningen av investeringer i landets teknologisektor som helt sikkert vil følge hvis du begynner å utvikle nye kryptovaluta-relaterte løsninger og ideer..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me