Etter Bitcoin Crash lanserer Bitmain Alumni “Matrix”

Møt Crypto Startup Matrix

Bitmain har slitt det siste året. Beijing-hovedkvarteret så krigskisten minke, da den tildelte mange av eggene sine i kryptovaluta-kurven, hovedsakelig i Bitcoin Cash overalt. Etter hvert som prisene har krasjet, ble gruvegiganten presset til sitt ytterste, og ble dermed tvunget til å kutte båndet til Copernicus-prosjektet sent i fjor. Mens de permitterte sannsynligvis velte seg i en ‘kryptovinter’ -indusert depresjon i flere uker, CoinDesk rapporter at tidligere ansatte er i hånden for å starte en satsing kalt “Matrix.”

Matrix vil angivelig tilby institusjonssentriske produkter, som forvaring, reseptfri handel og utlån. Kilder forteller uttaket at Yuesheng Ge, en hovedaksjonær i Bitmain, vil delta i Matrix. Ge kan til og med bli startende administrerende direktør foreløpig.

Dovey Wan, en fremtredende Bitcoiner basert i den asiatiske regionen, tok nylig til Twitter for å antyde at Jihan Wu, en gang en søyle i selskapet, kan være involvert i Matrix. Wan, en partner i Primitive Ventures, bemerket at ikke-offisielle kilder fortalte henne at Wu er i ferd med å starte et nytt selskap, omtrent som en “spin out” av Bitmain.

Mens beskrivelsen av selskapet hun fikk er annerledes enn hvordan CoinDesk beskrev Matrix, sier noen at timingen er uhyggelig. Det faktum at Wu ikke har gjort en offentlig opptreden på kamera, Twitter eller til og med på et bransjearrangement i flere måneder, har ført noen til den konklusjonen at den kinesiske Bitcoin-millionæren har noe i ermet. Men det har ennå ikke blitt bekreftet om han virkelig jobber hardt med å bygge Matrix.

Bitmain fremdeles flakende

Mens tidligere ansatte ser ut til å ta oppsigelsene sine, kan det hende at Bitmain ikke gjør det altfor bra. Selskapet har ennå ikke gitt en offisiell, omfattende respons på spørsmål om personalreduksjoner, men det antas at Bitmains søknad om å handle på Hong Kong Stock Exchange har blitt hermetisert. Men hva vet vi, publikum, om hva som har skjedd med kryptovaluta-enhjørningen? Og kan de komme seg på beina igjen i tide?

Vel, som antydet tidligere i denne rapporten, dro selskapet først sitt Bitcoin Cash-team, bedre kjent som Copernicus, etter novembers ødeleggende harde gaffel. I ukene som fulgte begynte ansatte i selskapet å røpe at det ikke bare var Copernicus som ble kuttet, men også en håndfull andre selskaper og virksomheter i selskapet. Den fremtredende kryptoforskeren Alex Krüger bemerket at det er mer sannsynlig at 535 medarbeidere, sentrert i gruvedrift og proprietære gruvedivisjoner, har blitt kuttet. Men dette betyr ikke akkurat at Bitmain er fini.

Per Bitmains H1-økonomiske data utgjorde driftsbassenger 1,5% av Bitmains omsetning. Mens Bitmain-gruvedriftkrypto for seg selv, genererte en praksis som ble ansett som kontroversiell, relativt bare 3,3% av kumulative inntekter.

Likevel kom alt dette etter hvert som Bitmain ble opplevd en C-Suite-shuffle, som så den nevnte Wu og hans partner i kriminalitet, Micree Zhan, potensielt forlate deres administrerende direktørstoler for mindre innflytelsesrike stints på selskapet. Ryktet om blokken (kjeden) er at en ledende ingeniør med etternavnet Wang har tatt opp administrerende direktørskappe, som sin forgjenger for å avvikle selskapet.

Komme tilbake på føttene

Likevel er selskapet tilsynelatende ute etter å komme seg på beina igjen. I følge en rapport fra 8BTC ønsker Bitmain å distribuere 100.000 av sine egne ASIC-maskiner i Sichuan-provinsen i Kina, kjent for vannkraftverk, de neste månedene. Det er ikke klart hvorfor Bitmain begynner på dette arbeidet, men mer sannsynlig enn ikke, ønsker selskapet å dra nytte av regionens lave strømpriser for å styrke bunnlinjen, spesielt ettersom kryptovaluta-vinteren fortsetter å smelle investorer masse..

Vi er stolte av å kunngjøre BM1397, vår helt nye 7nm ASIC for å utvide kryptovalutaer ved hjelp av SHA256 PoW, som hittil er vår mest effektive ASIC. Lære mer: https://t.co/cW3Sh2IgNL

Følg @Antminer_main og følg med # AntminerS17 og # AntminerT17.#BitcoinCash #Bitcoin

– BITMAIN [Gi ikke bort ETH] (@BITMAINtech) 18. februar 2019

I et annet tilsynelatende forsøk på å komme seg, presenterte Bitmain nylig sitt nyeste flaggskipprodukt – den 7 nm-baserte BM1397 – som vil være høyere ytende, mindre og mer energieffektiv i gruvedrift av kryptovalutaer, som Bitcoin og Bitcoin Cash, sammenlignet med sine yngre brødre. Men vil BM1397 selge? For nå er ingen altfor sikre.

Foto av Markus Spiske på Uplask

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me