Er kryptovaluta micropayments fremtiden for innholdsmarkedsføring?

Clickbait, falske nyheter, gul journalistikk – media i dag er i en dårlig tilstand.

Publikum er lei av sub-par innhold som blir stukket i halsen, men de er ikke alltid villige til å betale for godt innhold. Det vil alltid være lettere for clickbait å bli viral og generere inntekter basert på tradisjonelle annonsemodeller. Andre finansieringsmodeller, som abonnement og betalingsmurer, er implementert for å blandet suksess – når alt kommer til alt, på Internett, er det alltid muligheten for gratis, annonsestøttet innhold. Lesere liker også å konsumere innholdet sitt fra en rekke kilder og ønsker ikke å bli bundet til en eneste utgiver.

Så vi trenger en ny måte å tenke på når det gjelder å finansiere godt innhold. Kan fremtiden for innhold ligge i kryptovaluta-mikrobetalinger?

Er kryptovaluta micropayments fremtiden for innholdsmarkedsføring?

Er kryptovaluta micropayments fremtiden for innholdsmarkedsføring?

Hva er micropayments?

Micropayments tilbyr et alternativ som har potensial til å støtte innhold av høy kvalitet uten å låse brukerne i et enkelt, langsiktig abonnement. Konseptet bak mikrobetalinger er at du bruker en liten sum hver gang du ser på innhold.

Betaling per artikkel stimulerer utgivere til å produsere innhold av høy kvalitet som tilfredsstiller publikum – hvis publikum hele tiden føler seg dratt av en innholdskilde, vil de slutte å kjøpe. Fordi vi ikke betaler for annonsestøttet innhold, har vi ingen mulighet hvis vi føler at clickbait har kastet bort tiden vår.

Hva holder micropayments tilbake?

Bitcoin og mange andre kryptovalutaer er utsatt for skaleringsproblemer. Milliarder små transaksjoner vil ta mye datakraft og pådra seg betydelige avgifter. Hvis du bare sender noen få cent for en artikkel og en betydelig andel blir spist opp i avgifter, blir det en ineffektiv måte å finansiere innhold på..

For å komme rundt ineffektivitetene og kostnadene ved å skrive små transaksjoner til blockchain, bruker flere organisasjoner kanaler. I stedet for å registrere hver eneste transaksjon i blockchain og pådra seg avgifter for hver, blir kanalbetalinger registrert som en samling. Den beste måten å tenke på det er som å holde en fane i baren med kredittkortet ditt. I stedet for å belaste deg for hver drink, tar bartenderen merke til alt du bestiller, og belaster deg bare på slutten.

Når en micropayment-kanal opprettes, blir en viss mengde bitcoin låst i den, og hver enkelt betaling blir signert av avsenderen. Mottakeren kan enten trekke ut hvert enkelt signerte beløp, eller vente til kanalen er stengt og ta ut totalbeløpet. Hvis mottakeren venter til kanalen er stengt og bare registrerer dette beløpet i blockchain, minimerer det antall transaksjoner, noe som gjør det mer effektivt og billigere.

Coinetize

Denne oppstarten er en av mange som ønsker å endre den økonomiske modellen for innholdsoppretting. Coinetize fakturerer seg selv som et online lønnsvegg og ressursstyringssystem. Det lar nettsteder bruke tjenesten sin som et filter som bare lar brukerne få tilgang til innhold hvis de betaler et gebyr. Brukere kjøper Coinetize Credits med enten Bitcoins eller kredittkortet. Når de besøker nettsteder som bruker Coinetize, betaler brukeren for begrenset innhold med sine forhåndskjøpte kreditter.

Coinetize er enkelt for nettsteder å sette opp. Det er flere forskjellige koblingsmetoder; DNS, omvendt proxy, siderettelser og hemmelige mapper. Disse kan settes opp gratis på få minutter, uten kreditt- eller ID-sjekker. Tjenesten krever kunder et gebyr på 1,8%, men de tilbyr også 24-timers e-poststøtte.

Modig

De Modig nettleser har allerede oppnådd anerkjennelse for å bringe lettere annonser og raskere bruk til surfing. Som en del av tjenesten deres tilbyr de nå Brave Payment, som gir brukerne en måte å privat betale sine favorittnettsteder på. Brukere kan koble sin eksterne Bitcoin-lommebok eller kredittkortet til en lommebok i Brave-systemet. Hvis de vil bruke modige betalinger, må de finansiere minst $ 5 hver måned.

Hver måned blir bidragene delt mellom nettsteder som Modige brukere besøker, basert på antall besøkte ganger, samt hvor mye tid de bruker på hvert nettsted. I følge Braves grunnlegger, Brendan Eich, kan brukere “belønne nettstedene hvis innhold de verdsetter og ønsker å støtte”, alt uten å bli sporet.

Kan mikropayments bringe innhold av høy kvalitet tilbake?

Akkurat som med Uber og AirBnb, kan du gjøre et sidekjekt med innholdet ditt. Tenk deg et øyeblikk at hver eneste blogpost, video og eller podcast du publiserer fansen din globalt fra telefonen sin, kan sende 25 cent, 50 cent eller til og med en dollar for hvert innhold. Det virker lite, men det legger opp! Og fremfor alt setter det kraften tilbake i deg og fansen din. Si farvel til avhengig av annonser for inntekt.

Selv om økningen på internett kan ha falt sammen med nedgangen i innholdskvaliteten, kan det hende at ting ikke forblir slik for alltid. Peer-to-peer-mikropayments er en fremvoksende finansieringsmodell som viser potensialet for suksess.

Coinetize og Brave er bare eksempler. Den nederlandske appen, Blendle, har allerede vist at noen forbrukere er villige til å bruke penger på innholdet de ønsker. Patreon, en plattform som tillater lånetakere å donere et bestemt beløp hver gang et innhold publiseres, har finansiert over 50 millioner dollar til skaperne..

Micropayments kan aldri velte gratis innhold, men forhåpentligvis kan de gi et nisjemarked for forbrukere som ønsker utmerket kvalitet uten annonser.

Opprinnelig publisert: Maropost 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me