Chainlink: Ethereum DeFi Community veier tillegg av LINK til MakerDAO

I løpet av de siste ukene har Ethereum-basert MakerDAO vært utsatt for et interessant fenomen: DAI stablecoin, preget gjennom Maker’s pantelån (CDP), har handlet til en liten, men konstant premie til $ 1,00, prisen den er bygget for å handel på. Premien er bare en cent eller to det meste av tiden, men de øker når du tar DAIs nesten 100 millioner dollar markedsverdi i betraktning.

Det er et problem som må løses av hensyn til helsen til Ethereums DeFi-økosystem. Og ifølge noen er den beste måten å fikse DAIs dollarpinne på å introdusere Chainlink (LINK) i Maker-økosystemet.

Ethereums Flagship DeFi-app, MakerDAO, kan snart støtte Chainlink

I motsetning til tradisjonelle stablecoins som Tether’s USDT og Coinbase and Circle’s USD Coin (USDC), opererer MakerDAOs DAI på et desentralisert system der det ikke er noen dollar som støtter hver stablecoin. Markedsrenten styres i stedet ved å manipulere tilbud og etterspørsel ved å endre en rekke faktorer, nemlig rentene som CDP-innehavere trenger å betale, eller hvor mye DAI-innehavere får som renter.

Selv om det ikke er perfekt, har systemet fungert ganske bra, med DAI som trender rundt $ 1,00 for et flertall av levetiden. Tabellen nedenfor viser dette.

TradingView-diagram over DAI-pris over tidDiagram fra TradingView.com

Men helt siden Bitcoin- og Ethereum-markedet krasjet i midten av mars, har pinnen blitt kastet til det punktet hvor det er en jevn premie, med DAI-handel på $ 1,02 i skrivende stund. ParaFi Capital, et kryptofond, skrev nylig:

”For bare 10 dager siden så vi CDP 3931 kjøpe ~ 5MM DAI, og presset DAI-prisene til over $ 1,04. Det faktum at en topp 10 CDP-holder var villig til å betale 4% over pinnen for å gå ut av systemet, er et negativt signal. ”

For å løse dette er det foreslått en rekke løsninger: en reduksjon i rentene CDP-innehavere betaler til 0%, noe som vil resultere i en tilstrømning av DAI-opprettelse, og ombordstigning av andre kryptovalutaer i sikkerhetsmassen for å fremme DAI-opprettelse.

ParaFi Capital foreslo å legge til LINK, det opprinnelige symbolet på Chainlink-prosjektet – et prosjekt fokusert på å koble smarte kontrakter til virkelige hendelser og data – fordi det er den 11. største kryptovalutaen og fordi LINK allerede har sett massestøtte fra DeFi-samfunnet.

Tillegg av den populære kryptovalutaen til MakerDAO vil sannsynligvis resultere i en tilstrømning av etterspørsel etter tokenet.

Eksempel: diskusjonen om at Chainlink’s LINK ble lagt til fikk mye damp hos MakerDAO-forumbrukere. Faktisk skrev Rune Christensen, grunnlegger av MakerDAO:

“Selv eiendeler som er korrelert med ETH, som LINK, vil bidra til å få flere Dai-generasjoner og hjelpe til med å gjenopprette pinnen og DSR.”

Ikke alle Ethereum-brukere vil ha LINK på MakerDAO

Spesielt er dette trekket ikke populært over hele Ethereum-samfunnet, til tross for sin støtte på MakerDAO-fora.

Kryptohandler og DeFi-kjenner “DegenSpartan,” bemerket at MakerDAO som introduserte “enda flere og lavere kvalitetssikkerheter” kunne åpne seg for “det verste av både [de] sentraliserte og desentraliserte aspektene” av industrien. Det var ikke klart om han henviste til Chainlink spesielt, men han virket noe misnøye med at flere eiendeler ble lagt til MakerDAO som helhet.

Dette har blitt ekkoet av Adam Cochran, en partner ved Metacartel Ventures og professor ved en kanadisk IT-høyskole.

Ethereum-investoren forklarte i a nylig analyse publisert til Medium at en av grunnene til at han er bearish på DAI, er på grunn av at tokens blir foreslått lagt til multi-collateral setup. Han siterte spesielt DigixDAO og Golem, som ble foreslått, men som fremdeles har “enorm volatilitet og kan mislykkes”, og fungerer dermed som en risiko for resten av produsentområdet..

Flytt ikke ennå bekreftet

Det er viktig å merke seg at tillegget av LINK til de indre mekanismene til MakerDAO ennå ikke er bekreftet, ettersom det er innehaverne av MKR, som inkluderer risikokapitalister, Maker Foundation og andre, som får siste ord.

Men som et notat har Chainlink fått så mye støtte som for sent at Tyler Winklevoss, medstifter av kryptobørs Gemini, sa:

“Jeg setter stor pris på lidenskapen til LINK Marines. Deres glød og dedikasjon minner meg om de tidlige Bitcoin- og Ethereum-samfunnene. I motsetning til mange andre kryptohærer er de viet til et prosjekt som har virkelig løfte og teknisk fortjeneste. ”

Jeg setter stor pris på lidenskapen til $ LINK Marinesoldater. Deres glød og dedikasjon minner meg om de tidlige Bitcoin- og Ethereum-samfunnene. I motsetning til mange andre kryptohærer er de viet til et prosjekt som har virkelig løfte og teknisk fortjeneste.

– Tyler Winklevoss (@tylerwinklevoss) 15. april 2020

Tweeten ble deretter viral, og fikk over 2500 likes på Twitter i det øyeblikket denne artikkelen ble skrevet i en gripende påminnelse om størrelsen og styrken til Chainlink-fellesskapet.

Hvorvidt denne styrken oversettes til at LINK blir lagt til Ethereum-basert MakerDAO, gjenstår å se.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me