5 Blockchain-applikasjoner som vil forstyrre samfunnet

Du har sannsynligvis hørt om bitcoin og kryptovaluta nå. Og på sikt har begrepet “Blockchain” gjort store sprut i teknologisamfunnet.

Det er teknologien som ligger til grunn for digitale valutaer og sørger for at alle transaksjoner blir ordentlig gjennomført og registrert. Men det som er lagret i blockchain trenger ikke bare være en valutaenhet – det kan brukes til alle andre interessante bruksområder.

Men det er et understreket spørsmål de fleste har.

Hva er fremtidens blockchain-applikasjoner?

Som det viser seg, kan flere applikasjoner i tillegg til valutaen utvikles for å utnytte teknologien. Følgende er fem av blockchain-ideene som er i pågående stadium.

1. DIGITAL IDENTITET

Tenk deg at du aldri trenger å bekymre deg for den digitale sikkerheten din igjen. Det er et massivt problem i verden.

Som nå anslås å koste industrien rundt 18,5 milliarder dollar årlig, ifølge en rapport torsdag av Distil Networks.

Det betyr at for hver $ 3 som brukes, vil $ 1 annonsesvindel.

Blockchain-teknologier gjør sporing og administrering av digitale identiteter både sikre og effektive, resulterer i sømløse pålogginger og redusert svindel.

Det være seg bank, helsetjenester, nasjonal sikkerhet, statsborgerskapsdokumentasjon eller online detaljhandel, identitetsgodkjenning og autorisasjon er en prosess som er flettet inn i handel og kultur over hele verden.

Husker du hva som skjedde med Target?

Databruddet på Target var betydelig bredere enn opprinnelig rapportert: Selskapet sa at 70 millioner kunder hadde informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse hacket i bruddet..

Hendelser som hackede databaser og brudd på kontoer skinner lys over de voksende problemene i et teknologisk avansert samfunn, uten at identitetsbaserte sikkerhetsinnovasjoner overgår.

Blockchain-teknologi tilbyr en løsning på mange digitale identitetsproblemer, der identitet kan unikt godkjennes på en ugjendrivelig, uforanderlig og sikker måte. Nåværende metoder bruker problematiske passordbaserte systemer med delte hemmeligheter utvekslet og lagret på usikre systemer. Blockchain-baserte autentiseringssystemer er basert på ugjendrivelig identitetsbekreftelse ved hjelp av digitale signaturer basert på kryptering av offentlig nøkkel. I godkjenning av blockchain-identitet er den eneste kontrollen som er utført om transaksjonen ble signert av den riktige private nøkkelen. Det er utledet at den som har tilgang til den private nøkkelen er eieren, og at den eksakte identiteten til eieren anses som irrelevant.

Blockchain Identity Use Cases

Blockchain-teknologi kan brukes på identitetsapplikasjoner i følgende områder:

  • Digitale identiteter
  • Pass
  • E-opphold
  • Fødselsattester
  • Bryllupsbevis
  • ID-er
  • Pålogging til online konto

ShoCard er en digital identitet som beskytter forbrukernes personvern og er like lett å forstå og bruke som å vise førerkort. Den er optimalisert for mobil og så sikker at en bank kan stole på den.

2. FORDELT LAGRING AV CLOUD

Blockchain datalagring vil bli en massiv forstyrrer i nær fremtid. (3-5 år)

Hvorfor spør du kanskje?

Gjeldende skylagringstjenester er sentralisert – dermed må brukerne stole på en enkelt lagringsleverandør. “De” kontrollerer alle dine elektroniske eiendeler.

På den annen side med Blockchain kan dette bli desentralisert. For eksempel, Storj er betatesting av skylagring ved hjelp av et Blockchain-drevet nettverk for å forbedre sikkerheten og redusere avhengigheten. I tillegg kan brukere (du) leie ut overflødig lagringskapasitet, Airbnb-stil, og skape nye markedsplasser.

Sidebeskrivelse: Se opp for små nisjevirksomheter som dukker opp ved hjelp av Slock.it-teknologien og Storj sammen. Hvis jeg var Airbnb eller Uber, ville jeg være nøye med dette.

Alle på internett kan lagre dataene dine til en avtalt pris. Hashing og å ha dataene på flere steder er nøklene til å sikre dem.

Storj.io og factom er to startups som utforsker denne ideen. Etter kryptering av dataene dine sendes de ut til et nettverk med enkle å spore grunnleggende metadata.

3. DESENTRALISERT NOTAR

En interessant funksjon i blockchain er dens tidsstempel-funksjon. Hele nettverket validerer i hovedsak tilstanden til innpakket data (kalt hash) på et bestemt spesifikt tidspunkt. Som et tillitsløst desentralisert nettverk bekrefter det i det vesentlige eksistensen av [noe] på et oppgitt tidspunkt som er ytterligere bevisbart i en domstol. Inntil nå var det bare sentraliserte notaristjenester som kunne tjene dette formålet.

Manuel Aráoz, en Buenos Aires, Argentina-basert utvikler, som bygde Bevis for tilværelse som en desentralisert bekreftelsesmetode, forklarte en slags kryptografisk notaristjeneste:

“Siden blockchain er en offentlig database, er det en distribuert slags konsensus, dokumentet ditt blir sertifisert på en distribuert måte.”

HVORDAN DET FUNGERER

Bevis for eksistens lar brukerne laste opp en fil og betale et transaksjonsgebyr for å få et kryptografisk bevis på det inkludert i bitcoin-blokkjeden. Den faktiske filen lagres ikke på nettet og risikerer derfor ikke uønsket publisering av brukerens materiale.

Etter anonym opplasting av dokumentet og betaling av nettverksavgiften, genereres en hash av dokumentet (eller en hvilken som helst annen type digital fil) som en del av transaksjonen.

Nettstedet Proof of Existence viser nylig opplastede filer som har hashes i blokkjeden.

Dette bruker i virkeligheten den offentlige og hovedbokslignende naturen til blokkjeden for å lagre beviset på filen din, som senere kan verifiseres hvis det oppstår et spørsmål om forfatterskap eller datering..

“I utgangspunktet, ved å sette inn det kryptografiske hashet til dokumentet i en transaksjon, når denne transaksjonen blir utvunnet i en blokk, blir blokkens tidsstempel dokumentets tidsstempel,” sa Aráoz.

Tenk deg aldri å måtte betale for notarisering igjen: Verden utvikler seg mot en verdibaseøkonomi. Hvor, hvis du ikke tilfører verdi til helhet, trenger du ikke lenger. Og det er på tide. For mange arkaiske systemer eksisterer i dag som bare leech av deg i stedet for å tilføre verdi i livet ditt.

4. SMARTE KONTRAKTER

Hva om du kunne redusere boliglånsrenten, gjør det lettere å oppdatere testamentet?

Verden av smarte kontrakter nærmer seg raskt, men hva er de??

Dette er juridisk bindende programmerbare digitaliserte kontrakter inngått i blockchain. De er smarte fordi de er automatiserte og kan utføre selv. Hva utviklere gjør er å implementere juridiske kontrakter som variabler og uttalelser som kan frigjøre midler ved hjelp av bitcoin-nettverket som en ‘tredjepartsutfører’, i stedet for å stole på en enkelt sentral myndighet.

For eksempel, hvis to personer ønsker å bytte $ 100 på et bestemt tidspunkt i fremtiden når et sett med forutsetninger er oppfylt, vil vilkårene, utbetalingen og festenes detaljer bli programmert til en smart kontrakt. Når de definerte vilkårene er oppfylt, vil midler frigjøres og sendes til den aktuelle parten i henhold til vilkårene.

Ved å gi datamaskiner kontroll over kontrakter, kan vi gjøre virksomheten mer effektiv og gjøre rettssystemet mer rettferdig.

“Smarte kontrakter løser problemet med formidling av tillit mellom partene i en avtale, enten det er mellom mennesker som overfører eiendeler som gull, eller å utføre avgjørelser mellom to parter i en spillkontrakt,” forklarte Vitalik Buterin, en av grunnleggerne av ethereum. “”

Plattformer som Ethereum bringer smarte kontrakter nærmere virkeligheten. I tillegg fordi data som er lagret i Blockchain ikke kan tukles med, grunnleggende kontrakter som ekteskap er allerede registrert i kode.

5. DIGITAL STEMMING

Den største barrieren for å få valgprosesser på nettet, ifølge sine motstandere, er sikkerhet. Ved hjelp av blockchain kunne en velger sjekke at hun eller hans stemme ble overført vellykket mens han var anonym til resten av verden. I 2014 ble Liberal Alliance, et politisk parti i Danmark, den første organisasjonen som brukte blockchain å stemme. Med amerikansk valgdeltakelse fortsatt sjokkerende lav, kan distribuert digital stemmegivning representere en måte å franchise ikke-deltakere på.

”Mange stater bruker stemmerettmaskiner som er over 10 år som ikke bare er antikke og svikter, de blir også stadig dyrere å vedlikeholde ettersom deler ikke lenger produseres. Valgsvindel undergraver selve strukturen til demokrati. ” -BTC

I fjor avslørte et team som var akkreditert for å observere kommunevalget i 2013 i Estland – det eneste landet som kjørte avstemning på internett i bred skala – at de observerte at valgansvarlige lastet ned nøkkelprogramvare over usikre internettforbindelser, skrev inn PIN-koder og passord med tanke på kameraer og forberede valgprogramvare på usikre pc-er. Norge avlyste også rettssaker med e-stemmesystemer ved lokale og nasjonale valg, og konkluderte med at velgernes frykt for at deres stemmer skulle bli offentlige, kunne undergrave demokratiske prosesser. (Kilde: estoniaevoting.org)

Tenk deg et samfunn der stemmen din er garantert fra komforten til telefonen din.

Kan du forestille deg hva som ville skje med våre statlige strukturer?

Mitt håp er at Blockchain-teknologier vil bli gullstandarden for alle nasjoner i verden i nær fremtid. Det er på tide at vårt system og regjeringer blir mer gjennomsiktige.

KONKLUSJON

Som nevnt ovenfor, er de fleste av disse applikasjonene fremdeles underutviklede. Framtidspotensialet til blockchain-applikasjonene løser fortsatt ut. De neste par årene vil handle om å eksperimentere og bruke alle aspekter av samfunnet. Uansett hvilken applikasjon som kommer først på en global skala. Poenget er at Blockchain er kommet for å bli og transformerer hvordan samfunnet vårt fungerer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me