Vad är Bitcoin Mining? En enkel guide som alla kan förstå

Bitcoin kan vara nästa stora sak inom ekonomi, men det kan vara svårt för de flesta att förstå hur det fungerar. Det är en hel del matte och antal inblandade, saker som normalt får många att springa i rädsla. Vad är Bitcoin mining? Det är en av de mest komplexa delarna av Bitcoin, men den är också den mest kritiska för dess framgång.

Som ni vet är Bitcoin en digital valuta. Valutor behöver kontroller, validering och verifiering. Normalt är det regeringar och banker som utför dessa uppgifter, vilket gör deras valutor svåra att skapa, samtidigt som de håller reda på dem.

Den stora skillnaden med Bitcoin är att den är decentraliserad. Om det inte finns någon centralregering som reglerar det, hur vet vi att transaktionerna är korrekta??

Hur vet vi att person A har skickat 1 bitcoin till person B?

Hur hindrar vi person A från att även skicka bitcoin till person C?

Svaret är gruvdrift.

Vad är Bitcoin Mining? På vissa sätt är bitcoin som guld:

En av de vanligaste analogierna som människor använder för Bitcoin är att det är som att bryta guld. Precis som ädelmetallen finns det bara en begränsad mängd (det kommer det bara någonsin att finnas 21 miljoner bitcoin) och ju mer du tar ut, desto svårare och resurskrävande är det att hitta. Bortsett från det, fungerar Bitcoin faktiskt helt annorlunda och det är faktiskt ganska geni när du kan få huvudet runt det. En av de största skillnaderna är att gruvdrift inte nödvändigtvis skapar bitcoin. Bitcoin ges till gruvarbetare som belöning för att validera tidigare transaktioner. Så hur gör de det?

Bitcoin mining kräver en dator och ett speciellt program. Gruvarbetare kommer att använda detta program och mycket datorresurser för att konkurrera med andra gruvarbetare för att lösa komplicerade matematiska problem. Ungefär var tionde minut kommer de att försöka lösa ett block som innehåller de senaste transaktionsuppgifterna med kryptografiska hashfunktioner.

Vad är Bitcoin Mining? En enkel guide som alla kan förstå

Vad är Hash-funktioner?

En kryptografisk hashfunktion är en väsentlig envägskryptering utan nyckel. Det tar en inmatning och returnerar ett till synes slumpmässigt men fast längd hashvärde.

Till exempel om du använder rörliga typer SHA-256 kryptografisk hash-algoritm:

Meddelande: Hur fungerar gruvdrift?

Hash-värde: 46550fef 26f87ddd 5e15407f 45a0b8d2 9513291c 4e0f0acc 24a974de 907a1569

Om du ändrar till och med en bokstav i originalinmatningen returneras ett helt annat hashvärde. Denna slumpmässighet gör det omöjligt att förutsäga vad resultatet kommer att bli.

Hur är Hash-funktioner användbara för Bitcoin?

Eftersom det är praktiskt taget omöjligt att förutsäga resultatet av inmatningen kan hashfunktioner användas för bevis på arbete och validering. bitcoin gruvarbetare tävlar om att hitta en ingång som ger ett specifikt hashvärde (ett nummer med flera nollor i början). Svårigheten med dessa pussel är mätbar. De kan dock inte luras på. Det beror på att det inte finns något sätt att prestera bättre än att gissa blint.

Målet med gruvdrift är att använda din dator för att gissa tills den kommer upp med ett hashvärde som är mindre än vad målet än kan vara. Om du är den första som gör det, har du brytt blocket (normalt tar det miljoner och miljarder datorgenererade gissningar från hela världen). Den som vinner blocket får en belöning på 12,5 bitcoins (så länge det blir en del av den längsta blockchain). Vinnaren gör tekniskt inte bitcoin, men kodningen av blockchain-algoritmen är inställd för att belöna personen för att bryta och därmed hjälpa till att verifiera blockchain.

Varje block skapas i sekvens, inklusive hash från föregående block. Eftersom varje block innehåller hash av a tidigare block, det bevisar att det kom efteråt. Ibland bildas två konkurrerande block av olika gruvarbetare. De kan innehålla olika transaktioner av bitcoin som spenderas på olika platser. Blocket med det största totala beviset på arbete inbäddat i det väljs för blockchain.

Detta fungerar för att validera transaktioner eftersom det gör det oerhört svårt för någon att skapa ett alternativt block eller en kedja av block. De måste övertyga alla i nätverket att deras är den rätta, den som innehåller tillräckligt med bevis på arbete. Eftersom alla andra också arbetar med den ”sanna” kedjan, skulle det ta en enorm mängd CPU-kraft att slå dem. En av de största rädslorna för Bitcoin är att en grupp kan vinna 51% kontroll av blockchain och sedan kunna påverka det till deras fördel, men tack och lov har detta förhindrats hittills.

Vem är Bitcoin gruvarbetare?

Inledningsvis var bitcoin gruvarbetare bara kryptografientusiaster. Människor som var intresserade av projektet och använde sin reservdator för att validera blockchain så att de kunde belönas med bitcoin. Eftersom värdet på bitcoin har ökat har fler människor sett gruvdrift som en potentiell verksamhet och investerat i lager och hårdvara för att bryta så många bitcoin som möjligt..

Dessa lager är vanligtvis inrättade i områden med låga elpriser för att ytterligare minska sina kostnader. Med dessa stordriftsfördelar har det gjort det mer svårt för hobbyister att tjäna pengar från Bitcoin-gruvdrift, även om det fortfarande finns många som gör det för skojs skull.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me