Hur du håller din kryptovaluta säker: 7 måste ha plånböcker

Referenser görs när det är möjligt. Alla uttalanden är baserade på författarens erfarenheter. Jag är stolt över att informera allmänheten och hjälpa så många jag kan genom att dela mina erfarenheter med mina läsare. Som sagt, ingen utom du kan ta ansvar för dina investeringsbeslut, så tänk igenom det innan du investerar. Om du letar efter mer detaljer om hur kryptovalutor faktiskt fungerar, ta vår kurs om det.

Hur du håller din kryptovaluta säker: 7 måste ha plånböcker

Med den nuvarande skoningslösa körningen på tjurmarknaden är det bara en tidsfråga innan dina kryptobestånd ökar i värde. När det gör det, gillar det eller inte, kommer crypto oundvikligen att få mycket oönskat intresse från hackare. Att inte upprepa den tragiska Mt. Gox incident, innehavare tar bort kryptovaluta från börsen och decentraliserar deras lagring.

Frågan om varför du ska köpa en plånbok blir den mest relevanta frågan om vilken plånbok som en kryptovalutainvesterare ska använda. Liksom alla former av försäkringar kostar säkerhet pengar och bekvämlighet. Hur ska vi balansera det på ett sätt som passar vår riskprofil?

I det här inlägget kommer jag att sammanfatta de unika funktionerna i de 7 bästa kryptovalutaplånböckerna som en erfaren innehavare måste känna till.

Önskade egenskaper hos en Cryptocurrency Wallet

Vilka är de önskade egenskaperna hos en kryptoplånbok och hur svårt kan man välja en plånbok? Detta till synes enkla svar har tyvärr inte ett tillfredsställande svar: bekvämlighet kan kosta säkerhet; ytterligare funktioner kan kosta en brantare inlärningskurva. Ännu viktigare, vilka egenskaper är det som du i slutändan värdesätter framför de andra? Se listan nedan, inte efter vikt:

  1. Kosta. Är det gratis? Vad är nackdelarna med att använda denna plånbok?
  2. säkerhet. Har företaget en meritlista av säkerhetskompetens?
  3. Rörlighet. Är det lätt att hålla och svårt att förlora? Är det tillgängligt när som helst, var som helst?
  4. Användarvänlighet. Är plånbokens användargränssnitt intuitivt utformat? Kan jag lagra en rad altcoins?
  5. bekvämlighet. Kan jag göra ett snabbt köp när tiden kräver det?
  6. Stil. Har jag en svaghet för coola tekniska prylar?

Du kanske vill ha en plånbok som erbjuder den bästa kombinationen av ovan nämnda egenskaper. Kom ihåg att alla plånböcker har sina kanter och brister.

7 måste ha plånböcker: Hur du skyddar din kryptovaluta

Atomic Wallet 

Atomic Wallet är en ny lösning med flera tillgångar som inte är vårdnadshavare med en aktivt växande användarbas. Atomic Wallet stöder redan 300+ toppmynt och token som kan hanteras i det intuitiva, användarvänliga gränssnittet. Listan över tillgängliga tillgångar uppdateras varje vecka, så om du inte hittade ditt favoritmynt här – kan du vara säker på att det kommer att läggas till snart.

Atomic Wallet är tillgängligt för alla större operativsystem: Windows, Mac och Linux. Mobilappar för Android och IOS släpps i oktober 2018.

Förutom det intuitiva användargränssnittet har Atomic Wallet ett brett utbud av funktioner, såsom decentraliserad lagring för privata nycklar, ett inbyggt alternativ för att köpa krypto med ett bankkort, Atomic Swaps, omedelbar utbyte via Changelly eller Shapeshift och ett gränssnitt för anpassade tokens. Det som gör Atomic Wallet så unikt är stödet från Atomic Swaps, en relativt ny decentraliserad växlingsteknologi baserad på hash-tidslåskontrakt. För närvarande är den här funktionen tillgänglig för bitcoin, Litecoin och QTUM. Inom närmaste framtid planerar Atomic Wallet också att göra eterum tillgängligt för swapparna.

KeepKey – hårdvaruplånbok

Den coolaste tekniska prylen att visa upp för dina vänner. Gjord av ett relativt nytt företag, KeepKey erbjuder en hårdvaruplånbok i polerad design. KeepKey sägs vara en port av Trezors kod och firmware, så deras huvudsakliga skillnad är materialet. KeepKey känns som en “premium” plånbok men kan vara lite på den tunga sidan och därmed mer mottaglig för droppar. Den levereras med en standard, enkel att använda klient UI.

Guarda Wallet – Programvaruplånbok

Guarda plånboken har funnits i nästan tre år – kryptovalutalagringen som började som plånböcker med öppen källkod i en valuta i tider av marknadens behov har nu förvandlats till ett blomstrande ekosystem av produkter och kryptohanteringstjänster. Många nyheter har implementerats under dessa tider av produktivitet, men huvudidén hölls ren som någonsin – teamet strävar efter att skapa en bekväm, helt decentraliserad och mångsidig kryptoplånbok som passar både nybörjare och avancerade användare.

För närvarande stöder plånboken mer än 45 stora blockkedjor (tillsammans med deras tokens), inklusive de som vanligtvis inte finns i plånböcker med flera tillgångar – det bästa exemplet är Monero XMR som stöds på webbversionen. Även om det ibland kan vara utmanande att fullgöra de uppgifter som presenteras av marknaden själv och kryptosamhället, gör Guarda det bästa för att både förbli användarvänlig och implementera förstklassiga lösningar för att plånboken ska sticka ut.

Nano Ledger S – Hårdvaruplånbok

Nano Ledger S är lika säker som de andra två hårdvaruplånböckerna. Det är populärt på grund av det relativt låga priset på $ 65 jämfört med sina konkurrenter. Eftersom den är mindre än KeepKey är den mer bärbar och lättare att bära med sig. Det är en hårdvaruplånbok som har ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Trezor – Hårdvaruplånbok

Trezor är en av de första flyttarna i hårdvaruplånboksindustrin och sätter guldstandarden för kryptosäkerhet. Trezor har rykte om att tillhandahålla förstklassig säkerhet och skyddar mot både virtuell och fysisk stöld. Vad Trezor saknar i stil, gör det mer än i säkerhetsavdelningen. Även om din dator äventyras med skadlig kod, är dina privata nycklar fortfarande säkra med Trezor. I denna mening är Trezor mer ett valv än en plånbok.

Coinbase – Hot Wallet

Coinbase är en webbaserad webbplånbok och är den nybörjarvänliga versionen av GDAX. Som en het plånbok kan du enkelt överföra till GDAX-börsen direkt och gratis. I samma gränssnitt kan du göra snabba köp med fiat. Dessutom är 100% av dina kryptoinnehav på Coinbase försäkrade. Du kan aktivera tvåstegsverifiering och Google Authenticator för mer skydd, och Coinbase har till och med ett valv tillgängligt om du vill byta bekvämlighet för ett extra säkerhetslager. Den enda nackdelen är att Coinbase endast erbjuder Bitcoin- och Ethereum-plånböcker.

MyEtherWallet – Paper Wallet

Pappersplånböcker är för dem som vill ha sina egna privata plånböcker utan att tappa pengar för hårdvaruplånböcker. De sparade pengarna kunde investeras i deras mynt. Generera helt enkelt din plånbok online på myetherwallet.com och notera dina privata nycklar. Webbplatsen lagrar eller överför inte någon av dina privata uppgifter. Om du inte litar på onlineversionen kan du till och med ladda ner den från GitHub och köra den offline. Pappersplånböcker är gratis men kräver en djupgående kunskap för att ställa in den ordentligt. Kort sagt tar den här typen av plånböcker i allmänhet mycket besvär och rekommenderas inte för nybörjare.

Electrum – Programvaruplånbok

Electrum är en snabb, lätt plånbok för stationära och mobila användare. Den har en lång lista med funktioner som stöds för att göra den till den mest flexibla plånboken idag. Det erbjuder kylförvaringslösningar, integration med hårdvaruplånböcker (KeepKey, Nano Ledger S, Trezor) och kan uppnå anonymitet (med Tor). På säkerhetssidan möjliggör Electrum stöd för multi-sig, och det är inte kopplat till en central server, så serverstopp kommer inte att vara ett problem. Sammantaget är Electrum den etablerade programvaruplånbokslösningen där ute som garanterar ett försök.

En allt-i-ett-paketplånbok finns inte. Det är viktigt att du lyckas hitta den plånbok som tar itu med din största oro, oavsett om det är säkerhet mot stöld, enkel överföring, bekvämlighet, monetära kostnader eller till och med stil. En plånbok kan visa sig vara ditt största investeringsbeslut, ekonomiskt och emotionellt hälsosamt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me