Ethereum og Bitcoin: Hva er forskjellen?

Mens Bitcoin lenge har vært dominerende i kryptovaluta-scenen, er det absolutt ikke alene. Ethereum er et annet kryptovalutarelatert prosjekt som har tiltrukket seg mye spreng på grunn av tilleggsfunksjonene og applikasjonene. Så, hva er forskjellen mellom Ethereum og Bitcoin?

Ethereum og Bitcoin: Hva er forskjellen?

Ethereum og Bitcoin: Hva er forskjellen?

Ethereum: Mer enn bare penger

Det første med Ethereum er at det ikke bare er en digital valuta. Det er en blockchain-basert plattform med mange aspekter. Den har smarte kontrakter, etherum Virtual Machine (EVM), og den bruker sin valuta kalt eter for peer-to-peer-kontrakter.

Ethereums smarte kontrakter bruker blockchain-lagrede applikasjoner for kontraktforhandling og tilrettelegging. Fordelen med disse avtalene er at blockchain gir en desentralisert måte å verifisere og håndheve dem på. Det desentraliserte aspektet gjør det utrolig vanskelig for svindel eller sensur. ethereums smarte kontrakter har som mål å gi større sikkerhet enn tradisjonelle kontrakter og redusere de tilknyttede kostnadene.

Jad Mubaslat, grunnlegger og tidligere administrerende direktør i BitQuick.co,Ethereum og Bitcoin er like på mange måter, men har viktige forskjeller. Begge er peer to peer desentraliserte kryptovalutaer som utnytter en blockchain. De kan begge brukes som en butikk og overføring av verdi. Men ethereum har som mål å tjene et annet formål: smarte kontrakter. Smarte kontakter er egentlig etereadresser som inneholder kjørbar kode. Denne koden er lagret i Ethereum blockchain. For eksempel kan det hende du har en Ethereum-adresse / smart kontrakt som inneholder kode som viser om noen valuta blir sendt til den adressen, vil den automatisk videresendes til en annen Ethereum-adresse.

Begge valutaene er fremdeles i veldig tidlige stadier, men bitcoin viser mer stabilitet som en valuta i dag. Etter min mening vil Bitcoin fortsette å være den beste digitale valutaen for lagring og overføring av verdi på grunn av redusert volatilitet og en veletablert nettverkseffekt. Ethereum, derimot, vil også fortsette å vokse, og på kort sikt kanskje se mer eksperimentering og utvikling som skjer i nettverket. Faktisk eksisterer det allerede svært sofistikerte eteriske smarte kontrakter som egentlig fungerer som autonome selskaper, referert til som Digital Autonomous Corporations (DAO). DigixDAO er et godt eksempel på en eksisterende. DAO er et eksempel på hva som kan gå galt med disse!

  • Jad Mubaslat, grunnlegger og tidligere administrerende direktør i BitQuick.co

Hva er smart kontrakt. En nybegynnerguide

Applikasjonene for smarte kontrakter drives av eter, Ethereums blockchain-baserte kryptovaluta. Ether, så vel som andre krypto-eiendeler, holdes i Ethereum Wallet, som lar deg lage og bruke smarte kontrakter. Systemet er beskrevet av New York Times som..

“En enkelt delt datamaskin som drives av nettverket av brukere og som ressurser deles ut og betales av eter.”

Implementere smarte kontrakter med din egen kryptovaluta

Ethereum lar deg lage digitale tokens som kan brukes til å representere virtuelle aksjer, eiendeler, bevis på medlemskap og mer. Disse smarte kontraktene er kompatible med enhver lommebok, samt børser som bruker en standard mynt-API. Du kan kopiere kode fra Ethereums nettsted, og bruk deretter tokens til mange formål, inkludert representasjon av aksjer, stemmeformer og også innsamling. Du kan enten ha en fast mengde tokens i omløp eller ha et svingende beløp basert på forhåndsbestemte regler.

Du trenger ikke kickstarter når du har etereum

Et flott trekk ved ethereum er at det gir utviklere et middel til å skaffe midler til forskjellige applikasjoner. For det nye prosjektet kan du sette opp en kontrakt og søke løfter fra samfunnet. Pengene som samles inn holdes til målet er nådd eller til en avtalt dato. Midlene vil bli frigitt tilbake til bidragsyterne hvis målet ikke er oppnådd, eller gå videre til prosjektet hvis det lykkes. Å sparke ut Kickstarter betyr at tredjeparten blir tatt ut, sammen med deres regler, og også gebyrene de tar (når du inkluderer behandlingsgebyrer, kan Kickstarter ta opptil 10% av et prosjektbudsjett).

Hopp over den tradisjonelle ledelsesstrukturen med demokratiske autonome organisasjoner

Ikke bare kan eter hjelpe deg med å skaffe finansiering, men det kan også bidra til å gi organisasjonsstrukturen for å få ideen din fra bakken. Du kan samle inn forslag fra personene som støttet prosjektet ditt, og deretter avgi stemmer om hvordan du skal gå frem. Dette betyr at du kan hoppe over kostnadene ved en tradisjonell struktur, for eksempel å ansette ledere og gjøre papirer. ethereum beskytter også prosjektet ditt mot påvirkning fra utsiden, mens det desentraliserte nettverket betyr at du ikke møter nedetid.

De finere detaljene: Forskjeller mellom Ethereum og Bitcoin

Det er også mange mindre aspekter som skiller seg mellom de to blockchain-baserte prosjektene. Bitcoins gjennomsnittlige blokkeringstid er omtrent 10 minutter, mens Ethereums mål er å være 12 sekunder. Denne raske tiden er aktivert av ethereums GHOST-protokoll. En raskere sperretid betyr at bekreftelsene går raskere. Imidlertid er det også flere foreldreløse blokker.

En annen viktig forskjell mellom dem er deres pengemengde. Mer enn to tredjedeler av all tilgjengelig bitcoin har allerede blitt utvunnet, med flertallet til tidlige gruvearbeidere. Ethereum hevet lanseringskapitalen med en forsalg, og bare omtrent halvparten av myntene vil ha blitt utvunnet etter det femte året av eksistensen.

Belønningen for gruvedrift av Bitcoin halveres hvert fjerde år, og den verdsettes for tiden til 12,5 bitcoins. ethereum belønner gruvearbeidere basert på sin arbeids-algoritme kalt Ethash, med 5 eter gitt for hver blokk. Ethash er en minneharde hashing-algoritme, som oppmuntrer til desentralisert gruvedrift av enkeltpersoner, i stedet for bruk av mer sentraliserte ASIC-er som med bitcoin.

Bitcoin og Ethereum koster også sine transaksjoner på forskjellige måter. I etereum kalles det gass og kostnadene for transaksjoner avhenger av deres lagringsbehov, kompleksitet og bruk av båndbredde. I bitcoin er transaksjonene begrenset av blokkstørrelsen, og de konkurrerer likt med hverandre.

ethereum har sin egen interne Turing-komplette kode, noe som betyr at alt kan beregnes med nok datakraft og nok tid. bitcoin har ikke denne muligheten. Selv om det absolutt er fordeler med Turing-complete, gir kompleksiteten også sikkerhetskomplikasjoner, noe som bidro til DAO-angrep i juni.

Ethereum og Bitcoin: To veldig forskjellige dyr

Mens mange vil sammenligne kryptovalutaaspektet til både Ethereum og bitcoin, er realiteten at de er vidt forskjellige prosjekter og har forskjellige intensjoner. Bitcoin har dukket opp som en relativt stabil digital valuta, mens Ethereum har som mål å omfatte mer, med eter bare en del av sine smarte kontraktsapplikasjoner..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me