Ethereum och Bitcoin: Vad är skillnaden?

Medan Bitcoin länge har varit dominerande i kryptovalutascenen är det verkligen inte ensamt. Ethereum är ett annat kryptovalutarelaterat projekt som har lockat mycket hype på grund av dess ytterligare funktioner och applikationer. Så, vad är skillnaden mellan Ethereum och Bitcoin?

Ethereum och Bitcoin: Vad är skillnaden?

Ethereum och Bitcoin: Vad är skillnaden?

Ethereum: Mer än bara pengar

Det första med Ethereum är att det inte bara är en digital valuta. Det är en blockchain-baserad plattform med många aspekter. Den har smarta kontrakt, ethereum Virtual Machine (EVM) och den använder sin valuta som heter eter för peer-to-peer-kontrakt.

Ethereums smarta kontrakt använder blockchain-lagrade applikationer för kontraktsförhandlingar och underlättande. Fördelen med dessa kontrakt är att blockchain ger ett decentraliserat sätt att verifiera och genomdriva dem. Den decentraliserade aspekten gör det otroligt svårt för bedrägeri eller censur. ethereums smarta kontrakt syftar till att ge större säkerhet än traditionella kontrakt och sänka tillhörande kostnader.

Jad Mubaslat, grundare och tidigare VD för BitQuick.co,Ethereum och Bitcoin liknar på många sätt, men har viktiga skillnader. Båda är peer to peer decentraliserade kryptovalutor som utnyttjar en blockchain. De kan båda användas som en butik och överföring av värde. Men ethereum syftar till att tjäna ett annat syfte: smarta kontrakt. Smarta kontakter är i huvudsak etereadresser som innehåller körbar kod. Den här koden lagras i Ethereum blockchain. Du kan till exempel ha en Ethereum-adress / smart kontrakt som innehåller kod som visar om någon valuta skickas till den adressen kommer den automatiskt att vidarebefordras till en annan Ethereum-adress.

Båda valutorna är fortfarande i mycket tidiga skeden, men bitcoin visar mer stabilitet som en valuta idag. Enligt min mening kommer Bitcoin att fortsätta vara den bästa digitala valutan för lagring och överföring av värde på grund av minskad volatilitet och en väletablerad nätverkseffekt. Ethereum, å andra sidan, kommer också att fortsätta växa och på kort sikt kanske se mer experiment och utveckling på nätverket. Faktum är att det redan finns mycket sofistikerade eteriska smarta kontrakt som i huvudsak fungerar som autonoma företag, kallade Digital Autonomous Corporations (DAO). DigixDAO är ett bra exempel på en existerande. DAO är ett exempel på vad som kan gå fel med dessa!

  • Jad Mubaslat, grundare och tidigare VD för BitQuick.co

Vad är smarta kontrakt. En nybörjarguide

Applikationerna för smarta kontrakt drivs av eter, Ethereums blockchain-baserade kryptovaluta. Ether, liksom andra kryptotillgångar, finns i Ethereum Wallet, vilket gör att du kan skapa och använda smarta kontrakt. Systemet har beskrivits av New York Times som..

“En enda delad dator som drivs av nätverket av användare och på vilka resurser delas ut och betalas av eter.”

Implementera smarta kontrakt med din egen kryptovaluta

Ethereum låter dig skapa digitala tokens som kan användas för att representera virtuella aktier, tillgångar, bevis på medlemskap och mer. Dessa smarta kontrakt är kompatibla med alla plånböcker, samt utbyten som använder ett standardmynt-API. Du kan kopiera koda från Ethereums webbplats och använd sedan dina tokens för många ändamål, inklusive representation av aktier, röstningsformer och även insamling. Du kan antingen ha en fast mängd tokens i omlopp eller ha en fluktuerande mängd baserat på förutbestämda regler.

Du behöver inte Kickstarter när du har Ethereum

En stor egenskap hos ethereum är att det ger utvecklare möjlighet att samla in pengar för olika applikationer. För ditt nya projekt kan du skapa ett kontrakt och söka löften från samhället. Pengarna som samlas in kommer att förvaras tills målet når eller till ett överenskommet datum. Pengarna kommer att frigöras tillbaka till bidragsgivarna om målet inte uppnås, eller gå vidare till projektet om det lyckas. Att sparka ut Kickstarter innebär att tredje part tas ut, tillsammans med deras regler, och även de avgifter de tar ut (när du inkluderar behandlingsavgifter kan Kickstarter ta upp till 10% av en projektbudget).

Hoppa över den traditionella ledningsstrukturen med demokratiska autonoma organisationer

Inte bara kan ethereum hjälpa dig att få finansiering, men det kan också hjälpa till att tillhandahålla organisationsstrukturen för att få din idé från marken. Du kan samla in förslag från de personer som stödde ditt projekt och sedan hålla röster om hur du ska gå vidare. Det betyder att du kan hoppa över kostnaden för en traditionell struktur, som att anställa chefer och göra pappersarbete. ethereum skyddar också ditt projekt från yttre påverkan, medan dess decentraliserade nätverk innebär att du inte kommer att möta stillestånd.

De finare detaljerna: Skillnader mellan Ethereum och Bitcoin

Det finns också många mindre aspekter som skiljer sig mellan de två blockchain-baserade projekten. Bitcoins genomsnittliga blockeringstid är cirka 10 minuter, medan Ethereums mål är att vara 12 sekunder. Denna snabba tid aktiveras av ethereums GHOST-protokoll. En snabbare blockeringstid innebär att bekräftelser går snabbare. Det finns dock också fler föräldralösa kvarter.

En annan viktig skillnad mellan dem är deras monetära utbud. Mer än två tredjedelar av alla tillgängliga bitcoin har redan bryts, varav majoriteten går till tidiga gruvarbetare. Ethereum höjde sitt startkapital med en förköp, och endast ungefär hälften av dess mynt kommer att brytas ut av dess femte år av existens.

Belöningen för att bryta Bitcoin halveras ungefär vart fjärde år och den värderas för närvarande till 12,5 bitcoins. ethereum belönar gruvarbetare baserat på sin arbetsprotokollalgoritm som heter Ethash, med 5 eter ges för varje block. Ethash är en minnehård hash-algoritm, som uppmuntrar decentraliserad gruvdrift av individer snarare än användning av mer centraliserade ASIC som med bitcoin.

Bitcoin och Ethereum kostar också sina transaktioner på olika sätt. I eter kallas det gas och kostnaden för transaktioner beror på deras lagringsbehov, komplexitet och bandbreddsanvändning. I bitcoin begränsas transaktionerna av blockstorleken och de konkurrerar lika med varandra.

ethereum har sin egen Turing-kompletta interna kod, vilket innebär att allt kan beräknas med tillräcklig datorkraft och tillräckligt med tid. bitcoin har inte den här förmågan. Även om det verkligen finns fördelar med Turing-complete, ger dess komplexitet också säkerhetskomplikationer, vilket bidrog till DAO-attack i juni.

Ethereum och Bitcoin: Två mycket olika djur

Medan många kommer att jämföra kryptovalutaspekten av både Ethereum och bitcoin, är verkligheten att de är väldigt olika projekt och har olika avsikter. Bitcoin har framstått som en relativt stabil digital valuta, medan Ethereum syftar till att omfatta mer, med eter bara en del av sina smarta kontraktstillämpningar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me