Litecoin Hashrate faller med 32,86% etter blokkhalvering

5. august 2019 var en viktig dag for Litecoin-samfunnet. Det var dagen Litecoin (LTC) gikk gjennom en halveringsbegivenhet. Siden forventet mange at prisen ville ta seg opp. Imidlertid har ting ikke vist seg så bra for Litecoin. I løpet av halveringen krysset prisen på LTC / USD $ 100 i litt tid før han stupte til $ 73,50 ved pressetiden. Det er et prisfall på ~ 26,50%. Siden halveringen har mengden gruvedrift redusert betydelig. I denne artikkelen, la oss se nærmere på tilstanden til gruvedrift og hasjaktivitet i Litecoin.

Viktigheten av Hashrate

Litecoin, som du kanskje vet, er en gaffel i Bitcoin-nettverket, noe som betyr at den også kjører på et POW-system (proof of of work). I et POW-system er dette spesielle noder kalt “gruvearbeidere” som har ansvaret for gruveprosessen. Disse gruvearbeiderne bruker sin beregningskraft til å løse gåter i nettverket. Den vellykkede gruvearbeideren får legge til sin blokk i Litecoin-kjeden og får en belønning i retur. Hashratet er den totale beregningskraften i nettverket. Flere gruvearbeidere mine i nettverket, mer hashrate. Et nettverk med høy hashrate er raskere og sikrere enn sine jevnaldrende.

Hva er halvering?

I likhet med Bitcoin har Litecoin også en fast øvre hette på det totale antallet mynter i økosystemet. Mens Bitcoin har 21 milliarder mynter, vil Litecoin ha 84 milliarder mynter. Nettverksproblemet justeres i henhold til hashrate av nettverket, for å sikre at gruvedrift er mye mer spredt. Mer hashrate, mer nettverksproblemer og omvendt.

Halvering av blokkeringsbelønning er et annet tiltak fra kryptokurver for å sikre håndterbar gruvedrift. Etter hver 840 000 blokker gjennomgår Litecoin en halveringsprosess. Før 5. august hadde Litecoin en blokkbelønning på 25 LTC, men den er for øyeblikket på 12,5 LTC.

Effektene av halvering på Hashrate

Før halveringen sa Charlie Lee i et oppriktig intervju at de forventede mange gruvearbeidere å “stenge” systemene sine. I et intervju med det australske kryptonyhetssiden Mickey sa Lee:

“Når gruvebelønningene blir halvert, vil noen gruvearbeidere ikke være lønnsomme, og de vil slå av maskinen. Hvis en stor prosentandel gjør det, vil blokkeringen avta i noen tid. For litecoin er det tre og en halv dag før neste endring, så muligens som syv dager med langsommere blokker, og deretter vil vanskeligheten justeres på nytt, og alt vil være bra. “

Litecoin-hashratediagrammet har falt betydelig siden halveringen. (MERK: Alle grafene er tatt fra Bitinfocharts.)

litecoin hashing

4. august – en dag før halveringen – hadde Litecoin en hashrate på 458,33 THash / s, som siden har falt til 309,71 THash / s innen tre uker 23. august. I løpet av denne perioden har hashratet falt med 32,86%. Dette viser oss at gruvearbeidere har forlatt nettverket siden halveringen siden de ikke tjente nok.

For å kompensere for gruveunderskuddet har nettverkets vanskeligheter falt for å gå på kompromiss for tapet.

litecoin hashing

Som man kan se, har vanskeligheten falt fra 15.993M 4. august til 11.397M 23. august. Dette er en nedgang på 28,74%.

Lønnsomhetsdiagrammet for gruvedrift har også falt betydelig, noe som viser at fortjenesten fra gruvedrift har falt kraftig.

Diagrammet over viser oss at det er 42,73% mindre lønnsomt å gruve 23. august sammenlignet med 4. august.

Så hvordan har dette påvirket blokkeringstiden?

Litecoin har en blokkeringstid på 2,5 minutter, som er en fjerdedel av Bitcoins blokkeringstid (10 minutter). Det var noen svingninger i oversiden for Litecoins blokkeringstid umiddelbart etter halveringen.

Litecoin Hashing

8. august 2019 overskred Litecoin-blokkeringstiden 3 minutter for første gang siden 27. november 2018. Litecoin-grunnlegger Charlie Lee var ikke så bekymret for blokkeringstiden. Han twitret:

“Siden Litecoin-blokker er 4 ganger raskere enn Bitcoin, kan nettverket håndtere en plutselig reduksjon i hashrate mye bedre. Hvis 75% av hashratet forsvinner over natten, fungerer Litecoin bare som Bitcoin i to uker (10 minutter) og deretter diff-retargets, og alt er tilbake til det normale. ”

Blokkeringstiden har siden justert seg tilbake rundt 2,5 minutter.

Årsak til bekymring, eller er det den normale handlingen?

Det er mye FUD rundt det siste fallet i Litecoins pris. Imidlertid, hvor mye av det er basert på fakta og hvor mye av det er bare paranoia?

Den forrige Litecoin-halveringen skjedde 26. august 2015, da blokkbelønningen halverte fra 50 LTC til 25 LTC.

Litecoin Hashing

Prisen på LTC / USD på halveringsdagen var omtrent $ 2,95. Siden halveringen i 2015, innen de samme tre ukene, har prisen stort sett trendet rundt $ 2,70 til $ 3 uten mye svingninger. Imidlertid var det nesten et og et halvt år senere at prisen hoppet opp og brøt forbi $ 10-barrieren. Nøyaktig to år siden halveringen, 26. august 2017, handlet LTC rundt $ 50,50.

For å sette det i perspektiv er det en prisøkning på 1610%!

Selv om det vil være urealistisk å forvente en slik prisøkning, må utløserglade Litecoin-holdere forstå at halveringshendelsen skjedde for bare tre uker siden. Mens det umiddelbare prisfallet ikke skjedde forrige gang, må vi gi Litecoin mer tid til å få et nøyaktig perspektiv på ytelsen etter halvering..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me