Years in the Making: Crypto Services Provider Abra lägger till Native Ethereum Support

I en ny intervju säger Bill Barhydt till BlockGeeks att den så kallade “kryptovinteren” inte har påverkat Abra på något sätt, form eller form. Ett nyligen publicerat produktmeddelande från Mountain View-baserade start skulle bekräfta detta svar. Enligt ett pressmeddelande från den kryptovalutafokuserade leverantören av finansiella tjänster har den precis lanserat native support för Ethereum (ETH) – en funktion som utan tvekan har länge kommit.

Syntetiskt Ethereum On Abra är inte mer

Även om Abras ansökan länge har gjort det möjligt för sina globala kunder att få tillgång till Ethereum har support för den näst mest värdefulla kryptovalutan alltid varit syntetisk. För dem som missade notatet betyder det att investerare som köper ETH i applikationen bara får exponering för tillgångens prisvariationer snarare än den fysiska kryptovalutan.

Jag antar att jag borde ha sagt lite mer. För att visa vårt stöd för $ ETH community erbjuder vi nya användare $ 25 i ETH. Detaljer här: https://t.co/2MwQgDNIMV

– Abra (@AbraGlobal) 13 mars 2019

Nu kommer dock uppstarten att tillåta sina användare att direkt sätta in och ta ut Ether på sin mångfacetterade plattform. Detta innebär att Abras användare kommer att kunna sätta in Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, fiat från plast med American Express-stöd och ETH från och med idag på den finanscentrerade applikationen. I släppet förklarade Barhydt, en tidigare CIA-, NASA- och Goldman Sachs-anställd crypto diehard, att:

“Genom att lägga till inbyggt eterstöd kan Abra-användare nu enkelt köpa och flytta eter från andra plånböcker till Abra-appen.”

När Ether väl är avgjort på plattformen, har Abra för avsikt att erbjuda insättnings- och uttagsalternativ för ERC-20-tokens som för närvarande är listade på Abra, “förutom andra nya tokens som vi nu kommer att kunna lista.”

Intressant nog gjorde Joseph Lubin, en av handfull grundare av Ethereum och hjärnan bakom ConsenSys, också en kommentar till Abras nyutvecklade erbjudande. Lubin förklarade att det senaste steget är ytterligare ett stort steg mot “att få liv i potentialen i Ethereums decentraliserade värld.” Den kanadensiska teknikentreprenören tillägger att även om Ether var tänkt att vara Ethereums bränsle att välja, är detta spirande område för närvarande på väg att flytta mot en symbolisk ekonomi, vilket potentiellt skapar ett stort behov av Abras syntetiska tillgångssystem.

Det är viktigt att notera att denna integration kan öppna dörren för det Kaliforniens huvudkontor att börja arbeta med att göra Ether till en “ramp”, som Barhydt beskriver det, för investerare att fördela kapital till andra tillgångar i Abras ekosystem. Mer specifikt kan Ethereum-baserade smarta kontrakt från Abra, med stöd av komplexa teknologier bakom kulisserna, så småningom kunna stödja syntetiska tillgångar, som amerikanska aktier, en myriad av altcoins, råvaror och utländska valutor.

Detta kan vara en integrerad del av Abras allt-i-ett-modell för finansiella tjänster på väg in i framtiden, eftersom det gör det möjligt för företaget att diversifiera sig från smarta kontrakt enbart baserat på Bitcoin och Litecoin, vilket kan bli försenat om nätverken skulle se en stort antal transaktioner. Som svar på en förfrågan om effekten som en snabb uppgång i antalet Bitcoin-transaktioner kan ha på Abras tjänster berättar VD Barhydt oss:

”Att ha en inbyggd Ether-plånbok är ett steg mot en flerkedjig lösning. Att ha en flerkedjig lösning [för oss] är förmodligen det säkraste sättet att hantera skalbarhetsfrågor. ”

Kan denna integration hjälpa Ether: s prisutsikter?

I ovannämnda intervju berättar verkställande direktören oss att på grund av att det finns fler investerare och tillgångar som stöds på Abra, som alla kommer att vara knutna till fysisk Bitcoin på grund av den syntetiska modellen, bör BTC teoretiskt börja stiga ur ren brist. Barhydt konstaterar att det helt enkelt inte finns tillräckligt med BTC för att gå runt.

Även om man skulle kunna hävda att samma skulle kunna sägas med Ethereum, är det viktigt att notera att Ether: s försörjningstak är obefintligt eller åtminstone med sin nuvarande kryptoekonomiska modell. Naturligtvis, om tillräckligt med Abras syntetiska tillgångsekosystem körs genom Ethereum (och därmed fysiskt ETH), kan kryptovalutans värdering se en sund boost över tiden.

Men som det ser ut nu, med Ethers nuvarande årliga inflation på ~ 5%, skulle en sådan grundläggande faktorinducerad rally sannolikt vara nära omöjlig. Med tiden och en stor minskning av inflationen med Proof of Stake kan Abras integration mycket väl vara en långsiktig men mindre känd katalysator.

Titelbild med tillstånd av Descryptive.com Via Unsplash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me